Cele mai bune restaurante indiene din București

Bucureștiul este un oraș vibrant și divers, care oferă o varietate impresionantă de experiențe culinare. Printre acestea, restaurantele indiene au câștigat o popularitate tot mai mare, atrăgând atât localnici, cât și turiști cu preparatele lor aromate și pline de savoare. Dacă ești în căutarea celor mai bune restaurante indiene din capitală, acest ghid îți va prezenta opțiunile de top, unde poți savura cele mai autentice mâncăruri indiene.

1. Haveli

Descriere

Haveli este unul dintre cele mai renumite restaurante indiene din București, situat în inima orașului, pe Calea Victoriei. Restaurantul este cunoscut pentru autenticitatea preparatelor sale și pentru atmosfera caldă și primitoare. Decorul interior, inspirat din arhitectura tradițională indiană, creează o experiență culinară completă.

Specialități

 • Butter Chicken: Un preparat cremos și bogat, cu pui gătit în sos de roșii și smântână, aromatizat cu un amestec de condimente indiene.
 • Paneer Tikka: Brânză paneer marinată și gătită la grătar, servită cu legume proaspete.
 • Naan: Pâine tradițională indiană, perfectă pentru a însoți orice fel principal.

Recenzii

Clienții apreciază în mod deosebit autenticitatea mâncării și ospitalitatea personalului. Atmosfera relaxantă și decorul tradițional contribuie la experiența generală pozitivă.

2. Karishma

Descriere

Situat în zona Floreasca, Karishma este un alt restaurant indian de top din București. Restaurantul oferă o varietate largă de preparate tradiționale, servite într-o atmosferă elegantă și rafinată. Karishma este cunoscut pentru serviciile sale impecabile și pentru calitatea ingredientelor folosite.

Specialități

 • Tandoori Chicken: Pui marinat în iaurt și condimente, gătit la cuptorul tandoor. Preparatul este servit cu orez basmati și sosuri tradiționale.
 • Lamb Rogan Josh: O tocăniță de miel aromată, gătită lent cu roșii, ceapă și un amestec de condimente.
 • Gulab Jamun: Desert tradițional indian, constând din gogoși din lapte praf, însiropate în sirop de trandafiri și cardamom.

Recenzii

Karishma este lăudat pentru diversitatea meniului și pentru atenția la detalii. Clienții apreciază în special preparatele gătite la cuptorul tandoor și deserturile delicioase.

3. Taj Restaurant

Descriere

Taj Restaurant este situat în zona Dorobanți și oferă o experiență culinară de neuitat. Decorul său elegant și rafinat, combinat cu preparatele autentice, fac din Taj una dintre cele mai bune opțiuni pentru iubitorii de mâncare indiană.

Specialități

 • Biryani: Orez aromat gătit cu carne (pui, miel sau creveți) și un amestec de condimente, servit cu sosuri tradiționale.
 • Saag Paneer: Brânză paneer gătită cu spanac și condimente, servită cu orez sau pâine naan.
 • Mango Lassi: O băutură răcoritoare din iaurt și mango, perfectă pentru a însoți preparatele picante.

Recenzii

Clienții apreciază atmosfera elegantă și serviciile de înaltă calitate. Preparatele sunt descrise ca fiind extrem de gustoase și autentice, iar personalul este mereu atent și prietenos.

4. Barka Saffron

Descriere

Barka Saffron, situat în zona Aviatorilor, oferă o experiență culinară deosebită, combinând preparatele tradiționale indiene cu influențe moderne. Restaurantul este cunoscut pentru creativitatea meniului și pentru ambianța sa plăcută și relaxantă.

Specialități

 • Chana Masala: Năut gătit cu roșii, ceapă și un amestec de condimente, servit cu orez basmati sau chapati.
 • Fish Curry: Pește gătit într-un sos aromat de roșii și lapte de cocos, servit cu orez basmati.
 • Kulfi: Înghețată tradițională indiană, preparată cu lapte condensat și aromatizată cu fistic și cardamom.

Recenzii

Barka Saffron este lăudat pentru preparatele sale inovatoare și pentru atmosfera relaxantă. Clienții apreciază în mod special preparatele vegetariene și deserturile delicioase.

5. Kumar’s Agra Palace

Descriere

Kumar’s Agra Palace, situat în zona Unirii, este un restaurant indian autentic, cunoscut pentru preparatele sale tradiționale și pentru atmosfera caldă și primitoare. Restaurantul oferă o varietate largă de preparate, inclusiv opțiuni vegetariene și vegane.

Specialități

 • Chicken Tikka Masala: Pui marinat și gătit într-un sos cremos de roșii și condimente, servit cu orez basmati.
 • Dal Makhani: Linte neagră și fasole roșie gătite lent cu unt și smântână, servite cu pâine naan sau orez.
 • Ras Malai: Desert tradițional indian, constând din chifteluțe de brânză paneer însiropate în lapte aromatizat cu cardamom și șofran.

Recenzii

Kumar’s Agra Palace este apreciat pentru autenticitatea preparatelor și pentru serviciile prietenoase. Clienții recomandă în mod special preparatele gătite cu linte și deserturile tradiționale.

6. Jaipur Restaurant

Descriere

Jaipur Restaurant, situat în zona Herăstrău, oferă o experiență culinară indiană autentică într-un decor elegant și sofisticat. Meniul este variat și include atât preparate tradiționale, cât și opțiuni mai moderne.

Specialități

 • Lamb Vindaloo: Miel gătit într-un sos picant de roșii și condimente, servit cu orez basmati.
 • Aloo Gobi: Cartofi și conopidă gătite cu turmeric, chimen și alte condimente, servite cu orez sau chapati.
 • Kheer: O budincă de orez tradițională, aromatizată cu cardamom și nuci.

Recenzii

Jaipur Restaurant este lăudat pentru preparatele sale savuroase și pentru decorul elegant. Clienții apreciază în mod special preparatele picante și serviciile excelente.

7. Indian Garden

Descriere

Indian Garden, situat în zona Cotroceni, este un restaurant indian popular pentru atmosfera sa primitoare și pentru preparatele autentice. Meniul include o varietate de feluri de mâncare, de la cele mai cunoscute până la specialități mai puțin întâlnite.

Specialități

 • Butter Paneer: Brânză paneer gătită într-un sos cremos de roșii și unt, servită cu orez basmati sau pâine naan.
 • Tandoori Shrimp: Creveți marinați și gătiti la cuptorul tandoor, serviți cu legume proaspete.
 • Masala Chai: Ceai tradițional indian, aromatizat cu condimente și lapte.

Recenzii

Indian Garden este apreciat pentru preparatele sale delicioase și pentru atmosfera prietenoasă. Clienții recomandă în mod special preparatele gătite la cuptorul tandoor și ceaiul masala chai.

8. Ashoka

Descriere

Ashoka, situat în zona Piața Romană, este un restaurant indian renumit pentru autenticitatea preparatelor sale și pentru serviciile impecabile. Meniul include o varietate de feluri de mâncare, de la preparate picante până la deserturi dulci și aromate.

Specialități

 • Vegetable Samosa: Pateuri umplute cu legume și condimente, servite cu sosuri tradiționale.
 • Chicken Korma: Pui gătit într-un sos cremos de iaurt și migdale, servit cu orez basmati.
 • Jalebi: Desert tradițional indian, constând din spirale de aluat prăjite și însiropate în sirop de zahăr.

Recenzii

Ashoka este lăudat pentru preparatele sale autentice și pentru serviciile de înaltă calitate. Clienții apreciază în mod special deserturile tradiționale și preparatele vegetariene.

Concluzie

Bucureștiul oferă o varietate impresionantă de restaurante indiene, fiecare cu specificul său și preparate autentice. Indiferent dacă ești în căutarea unor feluri de mâncare picante sau a unor deserturi dulci și aromate, aceste restaurante îți vor oferi o experiență culinară de neuitat. Explorează-le pe toate și bucură-te de bogăția gastronomiei indiene chiar în inima capitalei!

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *